Workshop soundtrack

De studenten die deel uitmaakten van de workshop soundtrack hebben zich gebaseerd op de instructies die ze hadden gekregen. Eerst hebben ze veel testen gemaakt en daarna tot een definitieve soundtrack gekomen. Hun uiteindelijke doel was; EEN DJ WORDEN !

FACsTORIES

FACsTORIES

‘Een dag van inspiratie en gewoon doen’

Iedereen op zijn plek? Dan gaan we van START!

Vandaag was het mijn taak om alle projecten te observeren, te fotograferen en hierover te bloggen.  Mijn eerste bevindingen; iedereen is druk bezig met het uitproberen en testen van de aan hun verleende programma's en materialen. De workshops zijn zeer divers, van het maken van creaties uit hout, ijzerdraad, papier en leder tot het maken van een soundtrack en stop motion filmpjes.

Werken met LEDER:

De mogelijkheden van creaties zijn heel uitlopend. Tassen, pennenzakken, telefoonhoesjes, portefeuilles, etc...

Maar de ontwerpen van vandaag hebben één ding gemeen: er komt geen naaimachine aan te pas! Het gaat hier om het bedenken van een nieuwe creatieve manier om dingen in elkaar te vouwen, te knopen, en het combineren met andere materialen.

Plooien met ijzerdraad:

Het maken van portretten met ijzerdraad. Dit met het ijzerdraad van metalen kapstokken. Ziet u de gelijkenissen?

Meet & Greet; ontwerpen van een tafel:

De opdracht: ontwerp een multifunctionele 'tafel', welke voorzien is van zowel een zit gedeelte als een bar element.

Eindresultaat

Alexander Girard:

                                                                              -Jill de Kleijn-

Workshop scenografie

Voordat de studenten begonnen met het ontwerpen, werden ze opgesplitst in groepen. Ze hebben een onderzoek gemaakt van waar de ideale locatie zich kon bevinden voor de tentoonstelling. Daarna werden de materialen onderzocht die ze eventueel konden gebruiken. De studenten moesten ook rekening houden met de opbouw van de presentatie elementen en de afbakening van de trappen. Hun uiteindelijke doel was dat alles een mooi geheel vormde en vlot functioneerde. 

Workshop verlichting

Bij de workshop verlichting moesten de studenten beginnen met een proefmaquette te maken in een kleiner schaal. Hiervoor mochten ze hun laptop niet gebruiken en moesten dus hun inspiratie halen uit hun eigen fantasie. Door veel te proberen en vormen uit te testen bekwamen ze uiteindelijk tot een vorm die ze wilden gebruiken. Deze vorm maakten ze dan groter uit Steinbach papier waaraan ze uiteindelijk een gloeilamp bevestigden.

Workshop stopmotion

Een paar studenten van interieurarchitectuur kregen ineens het idee dat hun leven heel boeiend is en besluiten om een stopmotion film te maken. Ze zijn begonnen vanaf hun kot tot school fietsend te filmen en zo een beeld te geven van hun eigen school/kot leven.


A stop-motion video made by Jonah Veestraeten for FACsTORIES, a day full of workshops at the Faculty of Architecture and Arts of the UHasselt, Fac-ark.be


A stop-motion video made by Karen Geerits, Laura Mariën, Benita Niessen, Silke Lemaire and Charlotte Sommerijns for FACsTORIES, a day full of workshops at the Faculty of Architecture and Arts of the UHasselt, Fac-ark.be


A stop-motion video made for FACsTORIES, a day full of workshops at the Faculty of Architecture and Arts of the UHasselt, Fac-ark.be

Workshop podium opbouw

Een van de workshops van FACsToRIES 2016 was podium opbouw. De studenten zijn begonnen door inspiratie op te zoeken en te brainstormen. Ze hebben zich gebaseerd op overgangen van plooispellen met papier, zo zijn ze tot een lichte en decoratieve podium achtergrond bekomen.

Workshop portretten plooien

De studenten zijn begonnen door inspiratie te zoeken. Ze hebben zich gebaseerd op de kunstenaar Alexander Calder. Ze probeerde portretten samen te stellen van ijzerdraad om ze daarna in een mooie compositie te gieten.

Workshop leer bewerken

De studenten van interieurarchitectuur die mee deden aan de workshop 'leer bewerken' hebben de kans gekregen om toffe ontwerpen te realiseren. Ze zijn begonnen door inspiratie op te doen en manieren te bedenken om voorwerpen te creëren zonder naald en draad. Doormiddel van prototypes te maken van papier konden ze verschillende manieren van verbindingen uittesten. Tot slot zijn ze bekomen tot mooie creaties zoals; een portemonnee, GSM hoes, pennenzak,...

Optreden van "The Rojo's"

Kennen jullie "The Rojo's" al? 
Nee? Wel, daar gaan de studenten interieurarchitectuur vandaag verandering in brengen! 

 

Iedereen is welkom vanavond vanaf 18 uur voor het spectaculaire optreden van The Rojo's ! 

Steffi Pinxten & Ella Mertens

Wees creatief en maak je eigen hippe accessoire!

Heb je ooit al eens je eigen handtas of portefeuille willen maken? Vandaag kregen enkele studenten interieurarchitectuur deze kans. Ze konden met behulp van doodgewone stukjes leer hun eigen creaties maken. De bedoeling was dat ze op zoek gingen naar een nieuwe verbindingswijze en het gebruik van het materiaal op een nieuwe manier, bijvoorbeeld in combinatie met hout. We konden al enkele voorbeelden zien en volgens ons waren dit niet de minste.  

Steffi Pinxten & Ella Mertens 

Remember Alexander Girard

Naar aanleiding van het werk van Alexander Girard maken de studenten interieurarchitectuur kleurrijke poppetjes uit een simpele houten blok. Met behulp hamer, bijtel en verf maken deze studenten echte kunstwerken. 

Alexander Girard was een architect, interieurarchitect, meubelontwerper, productdesigner en textielontwerper. Oorspronkelijk maakte hij de houten poppetjes als decoratie en speelgoed voor in zijn eigen huis. Ze zijn geïnspireerd op zijn uitgebreide collectie van populaire kunstwerken.   

Steffi Pinxten & Ella Mertens